Een persoon gebruikt een plamuurmes om voorzichtig vliesbehang van de muur te verwijderen, terwijl een emmer met warm water en een spons klaarstaat voor het schoonmaken van de muur.

Vlies Verwijderen: Een Stapsgewijze Handleiding voor een Frisse Start

Wil je vlies verwijderen? Dan is deze stapsgewijze handleiding echt iets voor jou!

Vliesbehang is geliefd om zijn gemakkelijke installatie en duurzaamheid, maar er komt een tijd dat je misschien besluit om van het vliesbehang af te stappen.

Of het nu is omdat je een nieuwe look wilt geven aan je interieur of omdat je de muren wilt herstellen, het verwijderen van vliesbehang hoeft geen ontmoedigende taak te zijn.

Met de juiste aanpak en een beetje geduld kun je snel en efficiënt van vliesbehang afkomen.

In deze blog delen we een stapsgewijze handleiding om vliesbehang moeiteloos te verwijderen, zodat je jouw muren een frisse start kunt geven.

Je kunt ook een offerte aanvragen om een behang verwijderaar in te huren.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het verwijderen van het vliesbehang, zorg ervoor dat je de volgende materialen bij de hand hebt:

  • Plamuurmes of behangspatel
  • Stoomafstomer of behangafstomer (optioneel)
  • Emmer met warm water
  • Spons
  • Eventueel behangafweekmiddel
  • Beschermende kleding en handschoenen

Pas op muren die gestuct zijn die kunnen beschadigen na verwijderen.

Stap 2: Het Verwijderingsproces

  1. Begin bij een Hoek: Zoek een hoek of rand van het vliesbehang waar je gemakkelijk onder kunt komen. Gebruik een plamuurmes of behangspatel om voorzichtig een klein deel van het behang los te maken. Zo kun je vlies behang verwijderen.
  2. Stoombehandeling (Optioneel): Als je een stoomafstomer hebt, kun je deze gebruiken om het behang te behandelen. Laat de stoomafstomer enkele minuten op het behang rusten om de lijm los te maken. Werk in secties en houd de stoomafstomer tegen het behang terwijl je het voorzichtig lostrekt.
  3. Handmatig Verwijderen: Als alternatief kun je een emmer met warm water gebruiken om het behang vochtig te maken. Laat het water enkele minuten intrekken om de lijm te verzachten en gebruik vervolgens een plamuurmes of behangspatel om het behang voorzichtig van de muur te verwijderen.
  4. Herhaal Indien Nodig: Afhankelijk van de dikte van het behang en de gebruikte lijm, moet je mogelijk deze stappen herhalen om alle lagen behang volledig te verwijderen.

Ontdek hoe vliesbehang verwijderen simpel en snel kan.

Stap 3: Nabehandeling

Nadat al het vliesbehang is verwijderd, reinig je de muren grondig om eventuele lijmresten te verwijderen.

Gebruik een sopje van warm water en afwasmiddel om de muren schoon te maken, en spoel ze vervolgens af met schoon water.

Laat de muren volledig drogen voordat je eventueel nieuw behang aanbrengt of de muur opnieuw schildert.

Ontdek hoe je met behang een stuclook kunt maken.

Wat kost vlies laten verwijderen?

Het verwijderen van vliesbehang kan een eenvoudige taak zijn als je de juiste technieken en materialen gebruikt. Deze is namelijk anders met glasvezelbehang verwijderen van muren.

Met een beetje voorbereiding en geduld kun je snel en efficiënt van het vliesbehang afkomen, waardoor je jouw muren klaar maakt voor een nieuwe look.

Volg gewoon deze stappen en geniet van een frisse start voor je interieur!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven