Een persoon vult met een plamuurmes kieren en oneffenheden in vliesbehang op voor een strakke afwerking.

Vliesbehang Opvullen: Tips voor een Strakke Afwerking

Wil je vliesbehang opvullen bij beschadigingen? Met deze tips krijg je een strakke afwerking.

Vliesbehang is een populaire keuze geworden voor wanddecoratie vanwege zijn duurzaamheid en gemakkelijke installatie. Het biedt een mooie en egale basis voor elke kamer.

Echter, bij het aanbrengen van vliesbehang kunnen kleine oneffenheden of kieren ontstaan tussen de banen of rondom hoeken en randen.

Gelukkig is het opvullen van vliesbehang een eenvoudige oplossing om deze onvolkomenheden te verhelpen en een strakke afwerking te bereiken.

In deze blog bespreken we stap voor stap hoe je vliesbehang kunt opvullen voor een perfect resultaat.

Je kunt ook een offerte aanvragen om een behang verwijderaar in te huren.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het opvullen van het vliesbehang, zorg ervoor dat je de volgende materialen bij de hand hebt:

 • Plamuurmiddel of vulmiddel voor behang
 • Plamuurmes
 • Schuurpapier (fijnkorrelig)
 • Spons en schoon water
 • Eventueel een primer en verf

Dit is de beste manier om vlies te verwijderen van oude muren.

Stap 2: Opvullen van Kieren en Oneffenheden

 1. Inspecteer de Muren: Ga langs de muren en identificeer eventuele kieren, scheurtjes of andere oneffenheden die je wilt opvullen. Let vooral op de plaatsen waar de banen vliesbehang elkaar overlappen, evenals langs randen en hoeken.
 2. Aanbrengen van Plamuurmiddel: Gebruik een plamuurmes om een kleine hoeveelheid plamuurmiddel op het mes te nemen. Breng het plamuurmiddel vervolgens gelijkmatig aan op de kieren en oneffenheden. Zorg ervoor dat het plamuurmiddel volledig in de openingen wordt gedrukt.
 3. Afschrapen van Overtollig Plamuurmiddel: Strijk met het plamuurmes over het oppervlak om overtollig plamuurmiddel weg te schrapen. Hierdoor blijft het plamuurmiddel alleen in de kieren en oneffenheden zitten.
 4. Laat het Plamuurmiddel Uitharden: Laat het plamuurmiddel volledig uitharden volgens de instructies van de fabrikant. Dit kan enkele uren duren, afhankelijk van het type plamuurmiddel dat je gebruikt.

Je kunt ook oneffenheden opvullen met glasvezelbehang of glasvliesbehang.

Stap 3: Schuren en Afwerken

 1. Schuur het Oppervlak: Zodra het plamuurmiddel volledig is uitgehard, gebruik je fijnkorrelig schuurpapier om het oppervlak glad te schuren. Werk in cirkelvormige bewegingen en verwijder eventuele ruwe plekken of bobbels.
 2. Reinig het Oppervlak: Veeg het oppervlak schoon met een vochtige spons om eventueel schuurstof te verwijderen. Laat de muur vervolgens volledig drogen voordat je verder gaat.

Stap 4: Afwerking (Optioneel)

 1. Primeren: Als je vliesbehang wilt schilderen, breng dan een laag primer aan op het opgevulde oppervlak. Dit zorgt voor een betere hechting van de verf en een egaal resultaat.
 2. Schilderen: Nadat de primer is opgedroogd, kun je het opgevulde oppervlak schilderen in de gewenste kleur. Zorg ervoor dat je een verf gebruikt die geschikt is voor gebruik op behang.

Hoe werkt het opvullen van vliesbehang?

Het opvullen van vliesbehang is een eenvoudige maar effectieve manier om kleine kieren en oneffenheden te verhelpen en een strakke afwerking te bereiken.

Met de juiste materialen en technieken kun je snel en gemakkelijk een perfect resultaat behalen. Volg gewoon deze stappen en geniet van een prachtig afgewerkte wand in je huis!

Het afwerken van wanden kan met verschillende soorten behang. Wil je onze hulp? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven