Een persoon gebruikt een plamuurmes om voorzichtig oud vliesbehang van de muur te verwijderen, terwijl een rol nieuw behang naast hen ligt, klaar om aangebracht te worden.

Vliesbehang Verwijderen en Nieuw Behang Aanbrengen

Wil je vliesbehang verwijderen en nieuw behang aanbrengen? Dan is dit de beste uitleg om te starten.

Dus wil je je interieur een nieuwe uitstraling geven? Het verwijderen van oud vliesbehang en het aanbrengen van nieuw behang kan een effectieve manier zijn om je ruimte te vernieuwen.

In deze uitgebreide gids delen we stapsgewijs hoe je vliesbehang kunt verwijderen en nieuw behang kunt aanbrengen, zodat je jouw muren kunt transformeren en een frisse en vernieuwde look kunt creëren.

Je kunt ook een offerte aanvragen om een behang verwijderaar in te huren.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Stap 1: Verwijderen van Oud Vliesbehang

  1. Voorbereiding van de Ruimte: Verwijder alle meubels uit de kamer of dek ze goed af om ze te beschermen tegen vocht en vuil. Schakel de stroom uit en verwijder eventuele stopcontacten of schakelaars die bedekt zijn door het behang.
  2. Verwijdering van Vliesbehang: Gebruik een plamuurmes of behangspatel om voorzichtig een hoek van het vliesbehang los te maken. Werk langzaam en methodisch om te voorkomen dat je de muur beschadigt. Gebruik indien nodig een stoomafstomer om de lijm te verzachten.
  3. Reinig de Muren: Nadat al het oude behang is verwijderd, reinig je de muren grondig om eventuele lijmresten te verwijderen. Gebruik een sopje van warm water en afwasmiddel en spoel de muren vervolgens af met schoon water. Laat de muren volledig drogen voordat je nieuw behang gaat aanbrengen.

Voor extra informatie lees je: Vliesbehang Verwijderen en Opnieuw Behangen

Stap 2: Aanbrengen van Nieuw Behang

  1. Voorbereiding van het Nieuwe Behang: Meet de afmetingen van de muur en knip het nieuwe behang op maat. Zorg ervoor dat het behang en de muur droog en stofvrij zijn voordat je begint.
  2. Behanglijm Aanbrengen: Breng behanglijm gelijkmatig aan op de achterkant van het behang met behulp van een behangroller. Laat de lijm enkele minuten rusten volgens de instructies op de verpakking.
  3. Behang Aanbrengen: Plaats het behang voorzichtig op de muur en strijk het glad met een behangspatel om luchtbellen te verwijderen. Werk van boven naar beneden en van links naar rechts om het behang gelijkmatig aan te brengen.
  4. Afwerking: Snijd overtollig behang af met een scherp mes en druk de randen stevig aan. Laat het behang drogen volgens de instructies op de verpakking voordat je eventueel begint met verdere decoratie van de ruimte.

Aanvullende dienst die wij bieden is trapgat schilderen in zwart en het glad maken van oneffen muren.

Vliesbehang laten verwijderen en nieuw behang aanbrengen

Het verwijderen van oud vliesbehang en het aanbrengen van nieuw behang kan een effectieve manier zijn om je interieur een nieuwe uitstraling te geven.

Zullen wij je vliesbehang verwijderen en nieuw behang aanbrengen? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven