Een persoon gebruikt een plamuurmes om voorzichtig oud vliesbehang van de muur te verwijderen, terwijl rollen nieuw behang naast hen liggen, klaar om aangebracht te worden.

Vliesbehang Verwijderen en Opnieuw Behangen: Beste Manier

Wil je vliesbehang verwijderen en opnieuw behangen? Dit is de beste manier.

Dus ben je toe aan een vernieuwde uitstraling in je huis? Het verwijderen van oud vliesbehang en het opnieuw behangen van je muren kan een geweldige manier zijn om je interieur te transformeren.

In deze uitgebreide gids delen we stap voor stap hoe je vliesbehang kunt verwijderen en vervolgens je muren opnieuw kunt behangen, zodat je een frisse en vernieuwde ruimte kunt creëren.

Je kunt ook een offerte aanvragen om een behang verwijderaar in te huren.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Stap 1: Verwijderen van Oud Vliesbehang

  1. Voorbereiding van de Ruimte: Verwijder alle meubels uit de kamer of dek ze goed af om ze te beschermen tegen vocht en vuil. Schakel de stroom uit en verwijder eventuele stopcontacten of schakelaars die bedekt zijn door het behang.
  2. Verwijdering van Vliesbehang: Gebruik een plamuurmes of behangspatel om voorzichtig een hoek van het vliesbehang los te maken. Werk langzaam en zorgvuldig om te voorkomen dat je de muur beschadigt. Als het behang moeilijk loskomt, kan een stoomafstomer helpen om de lijm te verzachten. Gebruik bij glasweefselbehang verwijderen een stoommachine.
  3. Reinig de Muren: Nadat al het oude behang is verwijderd, reinig je de muren grondig om eventuele lijmresten te verwijderen. Gebruik een sopje van warm water en afwasmiddel en spoel de muren vervolgens af met schoon water. Laat de muren volledig drogen voordat je nieuw behang gaat aanbrengen. Zeker wanneer het gaat om vliesbehang verwijderen van beton.

Mocht je geen tijd hebben omdat een project snel af moet, dan kun je met spoed een behanger inhuren.

Stap 2: Opnieuw Behangen van de Muren

  1. Voorbereiding van het Nieuwe Behang: Meet de afmetingen van de muur en knip het nieuwe behang op maat. Zorg ervoor dat het behang en de muur droog en stofvrij zijn voordat je begint.
  2. Behanglijm Aanbrengen: Breng behanglijm gelijkmatig aan op de achterkant van het behang met behulp van een behangroller. Laat de lijm enkele minuten rusten volgens de instructies op de verpakking.
  3. Behang Aanbrengen: Plaats het behang voorzichtig op de muur en strijk het glad met een behangspatel om luchtbellen te verwijderen. Werk van boven naar beneden en van links naar rechts om het behang gelijkmatig aan te brengen.
  4. Afwerking: Snijd overtollig behang af met een scherp mes en druk de randen stevig aan. Laat het behang drogen volgens de instructies op de verpakking voordat je eventueel begint met verdere decoratie van de ruimte.

Wil je opnieuw behangen maar is muur niet goed? Dan kunnen wij deze goedkoop behangklaar stucen.

Wat kost vliesbehang verwijderen en opnieuw behangen?

Het verwijderen van oud vliesbehang en het opnieuw behangen van je muren kan een geweldige manier zijn om je interieur een frisse start te geven.

Met de juiste voorbereiding en technieken kun je deze taak moeiteloos klaren en genieten van een vernieuwde en inspirerende ruimte in je huis!

Wil je dat wij je vliesbehang verwijderen en opnieuw behangen? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven